Senses Wineclub - Vinklubben för Sveriges vinälskare
Entrecote på skärbräda, med tillbehör och ett glas rödvin.

Cabernet Sauvignon och generösa portioner från Kalifornien

2017-02-06 16:45
Mat & vin

Vem gillar inte cabernet sauvignon och generösa portioner?
Om ni är som mig som älskar fruktiga generösa cabernet sauvigon från Kalifornien med toner av svarta vinbär och mogna bär och en liten hint av smörkola. Då ska ni prova Footsteps Cabernet Sauvignon. Vinets popularitet har gjort så den sålt slut på hyllorna två gånger! (Lugn, det finns nu tillräckligt på hyllorna). Vi har satt ihop tre olika recept med influenser från Kalifornien. En hamburgare med stekt karameliserad ananas, grymt gott med en söt överraskning i burgaren. Sen har vi även gjort en kryddsotad entrecôte. Den sotade smaken och kryddorna från köttet är utmärkt till de kraftigare tonerna i vinet som läder, lakrits och smörkola. Till sist har vi även gjort en honung- och sesamglacerad majskyckling med creamed corn och parmesan. De söta smakerna i sesamglacen och krämigheten i creamed corn mjukar till tanninerna i vinet och låter kycklingens smak ta mer plats.

Länk till alla recept >>

Glöm nu inte heller  att det är sista veckan man kan köpa biljetter till Senses Wine Fair till rabatterat pris 280kr/person, Sen kostar biljetterna 350kr/person. Ordniarie pris är 600kr/person för icke medelmmar. I priset ingår provning av hela sortimentet, lån av vinglas, spottkopp och provningsprotokoll.

Köp biljetter här >>


Varmt välkomna! 

En man lutandes mot en vägg, intill liggande vintunnor.

Konsten med ekologisk vinmakning

2017-01-17 13:26
Vintips

En av mina favoritvinmakare är Stefan Sander. Elke Ljung från Vinbanken har varit där och träffat Stefan Sander. Stefan är en ekologisk vinmakare som är den tredje generationen i familjen som alltid arbetat ekologiskt. Här har ni intressant läsning om produktionen av ekologiska viner. Stefan berättar om processen och skillnaderna med att tillverka ekologiska viner.

Läs mer >>

Pisst! Sander Riesling trocken finns i ordinarie sortiment (alltså i de flesta Systembolags butiker). Flaskan är lätt att hitta då den har en stilren etikett som utmärker sig med en sjuprickig nyckelpiga - naturens egna bekämpningsmedel i vingården.  
Vinet är utmärkt till fisk och skaldjursrätter samt kryddstark mat, då frukten i vinet balanserar bra med hettan.

Och hörni! Glöm inte och köpa biljetter till årets vinmässa SENSES WINE FAIR  5-6 maj 2017.
Just nu kostar biljetterna endast 280kr/person med rabattkod fram tills den 12 feb. Sedan 350kr/person.

Läs mer här och köp dina biljetter nu! >>

Trevlig tisdag/Sarah

En fullspäckad vinmässa med olika vinprovningar.

Årets vinmässa! 5-6 maj

2017-01-12 13:20
Senses Wine Fair Nu är vi tillbaka i vardagen och blickar framåt mot ljusare dagar eller rättare sagt SENSES WINE FAIR 5-6 maj 2017.
En portion av pasta med lammkorv och salvia.

Onsdagstrött? jag har ett tips på en snabb och grymt god pasta!

2016-12-21 15:41
Mat & vin

Onsdagstrött? Är ni också trötta efter julklappsjakten? För er som vill ha tips på en snabblagad och god pasta! Här är ett superenkelt recept.

Lammkorv med färsk fettuccine och salvia
Till recept>>

Till denna pastarätt rekommenderas Le Volte dell Ornellaia och som finns i ordinarie sortiment, alltså på hyllan. Ett supergott vin med lång eftersmak av solmogna bigarråer och örter.
Om man inte vill ha lammkorv i pastan, kan man självklart använda andra korvsorter. Ta t ex kabanoss, stockholmare eller salsiccia. Och om man inte gillar salvia kan man ha basilika i istället.
Viktigt att ni använder färska örter, det blir en helt annan smak än med torkade örter till just denna rätt.

Trevlig lillördag hörni!

 

Ett bokexemplar av Fredagskockens Helgmenyer av Mattias Larsson.

Vinn en signerad kokbok av Mattias Larsson!

2016-12-13 16:13
Mat & vin Den här veckan har vår produktchef Josefin lärt oss att sabrera. Björn vår grafiska designer tog sig an uppgiften att sabrera (uppe på takets 12:e våning).
Ostbricka med olika ostar och andra tillbehör.

Hemmagjord päronmarmelad med valnötter

2016-12-06 11:58
Mat & vin Vi alla känner nog hur julen och årsskiftet smyger sig på. Denna årstid är som gjord för att mysa och äta gott. Vi på Senses har provat massa goda ostar och vin och satt ihop en trevlig ost- och vinguide.
Löjromssnittar framför olika flaskor av Palmer & Co Champagne.

Senses första blogginlägg!

2016-12-06 11:35
Mat & vin

Vad ska vi prata om? Jag (Sarah) jobbar med Senses vinklubb och kommer bjuda på kuriosa, nyheter, inspirerande tips och även visa vad som händer bakom kulisserna.

Här har även NI möjlighet att ställa frågor till oss om vin och mat i kommentarsfältet nedan,  så ska vi göra vårt bästa och svara.

Mest lästa

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år