Fiskgryta - Gott recept med vintips | Senses Wineclub

Krämig fiskgryta med räkor, saffran och chili

Ingredienser

Recept: Mattias Larsson

400 g fiskfilé
100 g skalade räkor
2 vitlöksklyftor
1 chili, efter önskad styrka
2 tomater
1 paprika
½ fänkål
100 g zucchini
200 g kokt potatis
0,5 g saffran 
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
2 ½ dl vispgrädde
olja och salt

Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux

Doften av gröna äpplen, apelsin och en vagt rökig mineralton ger vinet dess mycket eleganta ursprungstypiska stil. Smaken är härligt syrlig med delikata inslag av citronskal, grapefrukt och mineral. 

Gör så här

1. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och fintärna tomaterna. Finstrimla paprika, fänkål och zucchini. Skiva potatisen.
2. Skär fisken i stora bitar.  Fräs vitlök, chili och saffran i en vid kastrull med olja. Häll på vin och koka upp. Häll i buljong och grädde och låt koka ca 3 minuter. Lägg ner resterande grönsakerna och fisken. Koka i 3 minuter och smaka av med salt.

Servera och toppa med räkor!

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år