Fransk potatissallad med herbes de provance
1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, saften från en ½ citron, lavendelsalt, mejram och vitpeppar med en visp i en stor bunke. Finhacka basilika, salvia, rosmarin, timjan och blanda runt ordentligt i dressingen.
3. När potatisen kokat klart häller du av vattnet och delar potatisen i bitar medan den är varm. Lägg de varma potatisbitarna i dressingen och vänd runt försiktigt med en slev, vänd potatisen ordentligt i dressingen så att all dressing sugs upp i potatisen.
4. Hacka salladslök och paprika samt skiva rädisorna i tunna skivor. Lägg på potatisen och rör runt. Toppa potatissalladen med fänkåls- och vitlöksgroddar. Strö över lite lavendelsalt.
Grillkryddad kyckling
Blanda ihop kryddorna som skapargrillkryddan.
1. Ansa kycklingen och torka den med hushållspapper, krydda den därefter med grillkrydda.
2. Blanda ½ dl olivolja, tomatpuré, soya och honung ordentligt med en visp. Lägg den grillkryddade kycklingen i blandningen och vänd om ordentligt.
3. Stek kycklingen på hög värme i ca ½ dl olivolja i ca 3-5 min. Vänd kycklingen hela tiden så att den inte bränns och så att den får fin stekyta på alla sidor. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper innan servering.