Fransk potatissallad - Recept & vintips | Senses Wineclub

Fransk potatissallad med
herbes de provence och grillkryddad kyckling

Ingredienser

Fransk potatissallad med herbes de provence
1 kg Potatis Amandine
1,5 dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Saften från ½ citron
5 krm lavendelsalt
5 krm torkad mejram
2,5 krm vitpeppar
1 kruka basilika
½ kruka salvia
½ kruka rosmarin
½ timjan
Ca 10 g fänkålsgroddar
Ca 10 g vitlöksgroddar
1 st knippe rädisa
Ca 60 g salladslök
Ca 100 g spetspaprika

Grillkryddad kyckling
Ca 450 g kycklinglårfilé
18 krm Grillkrydda*
½ dl olivolja
Ca ½ dl olivolja till stekning
1 msk tomatpuré
½ tsk japansk soya
½ tsk honung

*Grillkrydda
5 krm vitpeppar
5 krm paprikapulver
2,5 krm lökpulver
2,5 krm vitlökspulver
1 krm chipotle chili peppar
1 krm spiskummin
1 krm paprika, smoked 

Crudo Rosato Negroamaro

 Frisk, fruktig och aromatisk smak med inslag av mogna röda bär, rosa grapefrukt och vinbär. Utmärkt som aperitif eller till lättare rätter och fräscha sallader. Serveras vid 8-10°C.

Gör så här

Fransk potatissallad med herbes de provance
1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, saften från en ½ citron, lavendelsalt, mejram och vitpeppar med en visp i en stor bunke. Finhacka basilika, salvia, rosmarin, timjan och blanda runt ordentligt i dressingen.
3. När potatisen kokat klart häller du av vattnet och delar potatisen i bitar medan den är varm. Lägg de varma potatisbitarna i dressingen och vänd runt försiktigt med en slev, vänd potatisen ordentligt i dressingen så att all dressing sugs upp i potatisen.
4. Hacka salladslök och paprika samt skiva rädisorna i tunna skivor. Lägg på potatisen och rör runt. Toppa potatissalladen med fänkåls- och vitlöksgroddar. Strö över lite lavendelsalt.
Grillkryddad kyckling
Blanda ihop kryddorna som skapargrillkryddan.
1. Ansa kycklingen och torka den med hushållspapper, krydda den därefter med grillkrydda.
2. Blanda ½ dl olivolja, tomatpuré, soya och honung ordentligt med en visp. Lägg den grillkryddade kycklingen i blandningen och vänd om ordentligt.
3. Stek kycklingen på hög värme i ca ½ dl olivolja i ca 3-5 min. Vänd kycklingen hela tiden så att den inte bränns och så att den får fin stekyta på alla sidor. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper innan servering.

 

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år