1. Grovhacka getost och blanda den ordentligt med en gaffel i en bunke med färskost, blanda till en smet. Riv i zest från en hel lime och pressa i saften från en halv lime. Rör runt ordentligt och förvara i kylen tills montering. Spara lite limezest till garnering.
2. Skär fläsket i små bitar.
3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och skär bort den lilla hårda muskeln/ muskelfästet som ibland sitter kvar vid sidan.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme och stek musslorna ca. 1/2 -1 min per sida. Krydda med ca. 1 krm salt och 1/2 krm finmalen svartpeppar. Lägg i smör i pannan med musslorna, låt smöret smälta och ös musslorna med smöret ca. 1 minut.
5. Ta pilgrimsmusslorna ur pannan och lägg på hushållspapper.
6. Lägg i fläsket i pannan med fettet från stekningen av musslorna och knaperstek fläsket, ca. 3-5 min, krydda fläsket med ca. 1 krm grovmalen svartpeppar. Lägg därefter även fläsket på hushållspapper för att rinna av.
Servera musslan med fläsket och små klickar av lime-och getostcrèmen. Garnera med lite limesaft, limezest och nymalen svartpeppar.