Högrevsburgare - Gott recept med vintips | Senses Wineclub

Högrevsburgare och baconlindade lökringar med äpple och pepparrotslaw

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

Coleslaw
100 g vitkål 
1/2 äpple
1 tsk pepparrot
1 tsk grovkornig senap
1 msk majonnäs
salt & peppar 

Hamburgare

200 g högrev 
4 st hamburgerbröd

Tillbehör

1 gullök
150 g bacon
Salladsblad

Footsteps Cabernet Sauvignon

Fylligt och smakrikt rött vin med intensiv fruktighet, vilket gör den perfekt till hamburgaren eller går självklart att njuta på egen hand. 

Gör så här

Coleslaw
1. Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Krama vitkålen med handen i skålen så att den mjuknar.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppra. (Kan göras dagen innan)

Baconlökringar 
Sätt ugnen på 200 grader
1. Skiva en lök ca 0,5 cm tjocka skivor och använd dom större ringarna.
2. Vira bacon runt en lökring lägg på plåt.
3. Ställ in lökringarna direkt i kall ugn (mitt i ugnen), det tar ca
30 minuter att få baconlökringarna krispiga. Tips! Öppna ugnen några gånger under tiden och släpp ut ånga. 

Hamburgaren
Sätt ugnen på 150 grader 
1. Mal högreven, gärna två gånger. 
2. Forma hamburgaren med lite blöta händer. Salta och peppra på båda sidor och låt stå i 5 min innan du steker. 
3. Stek på strax över medelvärme i stekpanna så att burgaren får fin färg. Lägg över på en plåt och sätt en köttermometer mitt i burgaren. Ställ plåten i mitten av ugnen på 150 grader och låt köttet komma upp till 70 grader

4. Lägg botten av brödet på tallriken och lägg på några salladsblad och sedan hamburgaren. Toppa med coleslaw och servera med hamburgaren med lökringarna och njut! 

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år