Sätt ugnen på 75-80°C.
1. Blötlägg det rimmade Svenska sidfläsket utan svål över natt eller någon timme i vatten.
2. Krydda sidfläsket (se recept).
3. Häll lite olivolja i en form. Lägg i köttet häll på resten av olivoljan täck med folie och ställ in i ugnen i 22 tim.
4. Om köttet inte fått någon fin krispig yta kan du steka det krispigt
i pannan på medelvärme, men var försiktig då köttet är rejält mört. Lägg sedan köttet åt sidan och låt det vila en stund innan du skivar upp.
5. Strimla lök och paprika. Stek de strimlade grönsakerna på maxvärme hastigt i lite olja från sidfläsket så det får grillsmak salt och peppar.
6. Skölj salladsbladen och torka dom.
7. Grilla ciabattabrödet hastigt i stekpanna, när brödet fått en fin grillad yta bred på lite senap (den sort du gillar).
8. Lägg på salladsblad på smörgåsen, skiva köttet och lägg några
skivor över mackan. Toppa med den grillade löken och paprikan.
Smaklig måltid.