Glace
1. Reducera granatäppeljuicen till hälften i kastrull och tillsätt kryddorna och olivolja.
Kalkon
2. Salta och peppra kalkonen. Bryn kalkonen i panna och lägg den sedan upp och ner i en ugnsform. Stick en smal kniv rakt ner i mitten på bröstet (stick inte helt igenom) och fyll rikligt med plommon och valnötter i hålet. Upprepa och gör så många hål du får plats med.
3. Vänd upp bröstet så hålen är neråt i formen. Häll över glacen och ställ in kalkonbrösten mitt i ugnen på 225°C i ungefär 30 min tills den får en kärntemperatur på 72 °C. Låt den vila 10 min
innan servering.
Champinjon/grönärtstomp
4. Stek champinjonerna i smör, tillsätt 2/3 av ärtorna och häll på grädde och låt det koka upp.
5.Häll ner blandningen i en skål och mixa hastigt, blanda sedan i resterande hela ärtor i en kastrull och salta och peppra. Håll varmt till servering.
Potatispuré
6. Koka färdigt potatisen och häll av vattnet. Vispa den kokta potatisen med elvisp. Häll ner varm mjölk i kastrullen och tillsätt sedan det smöret. Salta och peppra och vispa så purén blir vit och fluffig.
Tranbärsgravy
7. Sautera(bryn) löken och tranbär i lite smör. Tillsätt
balsamvinägern låt den koka in. Häll i buljong och sky och låt koka några minuter. Vispa ner kylskåpskalla smöret.
Nu är allt klart och det är dags att njuta av maten. Happy Thanksgiving