Kryddsotad Entrecôte - Recept med vintips | Senses Wineclub

Kryddsotad entrecôte med tomatsalsa, ugnsbakad sötpotatis och koriandermajonnäs

Footsteps California Cabernet Sauvignon

Ett fylligt och smakrikt rött vin med intensiv fruktighet och inslag av mörka bär och ek. Lång och rik eftersmak. Passar utmärkt till ljust och mörkt kött, går självklart bra att njutas på egen hand.

Ingredienser

4 st entrecôte a 200 g/st
½ msk paprikapulver
½ msk mortlat fänkålsfrö
½ msk mortlat kumminfrö
salt och svartpeppar

sötpotatis
600 g sötpotatis
olja och salt

koriandermajonnäs
2 äggulor
2 tsk pressad limejuice 
2 msk hackad koriander
1 ½ dl olja med neutral smak
salt

tomatsalsa
3-4 tomater
1 rödlök
1 msk pressad limejuice
2 msk hackad koriander
salt 

Gör så här

Värm ugnen till 225°C.
1. Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg potatisen på en ugnsplåt och blanda den med olja och salt. Ugnsbaka ca 30 minuter tills den är genommjuk med en fin rostad yta.
2. Fintärna tomaterna och finhacka löken. Blanda den finhackade tomaten och löken med limejuice och koriander. Smaka av med salt.
3. Lägg äggulor, limejuice, koriander och en nypa salt i en stor bunke. Vispa och tillsätt sakta oljan till en fin tjock majonnäs.
4. Blanda kryddorna med en nypa salt och lite nymalen svartpeppar. Värm en stekpanna till högsta temperatur och rubba in kryddorna i entrecôten. Sota entrecôten ca 2
minuter på varje sida till fint sotad yta (kärntemperaturen ska vara 55°C för medium). Låt entrecoten vila ett par minuter på en skärbräda och tranchera den därefter.

Servera entrecoten med sötpotatisen salsan och majonnäsen.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år