Häll i kycklingfond i risvattnet. Koka riset enligt anvisningarna på paketet för fyra personer. När riset kokat klart häller du i olivolja och rör runt.
Kycklinggryta
1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur en halv röd chili och finhacka. Rensa och slanta champinjoner. Skiva bacon i mindre bitar.
2. Ansa och skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med salt, vitpeppar och mejram.
3. Hetta upp olivolja i en traktörpanna och fräs kycklingen och bacon på medelstark värme tills kycklingen får stekyta. Lägg i smör, låt smälta och lägg i gul lök, vitlök, chili och champinjoner. Stek på medelstark värme i cirka fem minuter. Rör om då och då.
4. Häll i Il Sole Merlot och låt vinet reducera bort, tar någon minut. Häll därefter kycklingfond och vatten, låt småkoka i cirka 3-5 minuter.
5. Häll på grädde och lägg i parmesanost, rör runt. Sänk värmen på plattan och låt sjuda i cirka 5-10 minuter. Rör om då och då. Späd grytan med vatten till önskad tjocklek och sälta.
Servering: Garnera rikligt med hackad persilja.