1. Skala och klyfta gullöken, hacka vitlöken och kärna ur paprikorna. Skär paprikan i stora strimlor, kärna ur och finstrimla
chilin. Grovhacka salvia och riv parmesanost.
2. Skär korven i skivor och stek den i olivolja på medelstark värme i en gjutjärnsgryta tills den fått fin färg. Lägg i smöret och blanda runt.
3. Lägg i lök, chili och vitlök. När du stekt löken mjuk lägger du i paprikan, salvia och lagerbladet, låt steka i en minut.
4. Häll i 3 dl vatten och 20g riven parmesanost, lägg på locket och låt sjuda i cirka fem minuter.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet och lägg sedan pastan i gjutjärnsgrytan och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Uppläggning: Strö över riven parmesanost och grovmalen svartpeppar. Garnera med salviablad.