Pasta med Lammkorv - Recept & vintips | Senses Wineclub

Lammkorv med färsk fettuccine och salvia

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

250 g lammkorv
2 msk olivolja
20 g smör
1-2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
½ röd chili
2 st röd spetspaprika
1 st lagerblad
¼ kruka salvia EKO
2 dl vatten
20 + 20 g riven parmesanost
250 g färsk fettuccine glutenfri
¼ dl olivolja
Salt & Svartpeppar 

Castelmare Ripasso

Kryddig med inslag av röda bär, choklad och fatkaraktär.
Smaken är elegant, balanserat kryddig och har en fruktig smak av körsbär, choklad, kaffe och salvia. Välbalanserade tanniner med eftersmak av mörk choklad.

Gör så här

1. Skala och klyfta gullöken, hacka vitlöken och kärna ur paprikorna. Skär paprikan i stora strimlor, kärna ur och finstrimla
chilin. Grovhacka salvia och riv parmesanost.
2. Skär korven i skivor och stek den i olivolja på medelstark värme i en gjutjärnsgryta tills den fått fin färg. Lägg i smöret och blanda runt.
3. Lägg i lök, chili och vitlök. När du stekt löken mjuk lägger du i paprikan, salvia och lagerbladet, låt steka i en minut.
4. Häll i 3 dl vatten och 20g riven parmesanost, lägg på locket och låt sjuda i cirka fem minuter. 
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet och lägg sedan pastan i gjutjärnsgrytan och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Uppläggning: Strö över riven parmesanost och grovmalen svartpeppar. Garnera med salviablad.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år