OBS! Om du inte använder stekpanna till lammet och paprikan, så använd grillen!
1. Torka köttet med hushållspapper och låt det vara rumstempererat innan stekning/ grillning.
2. Skala vitlök, kärna ur chili och hacka chili. Mortla vilöksklyftor och chili tillsammans med rosmarin, timjan, salt, peppar, kanel, tryffelolja och honung. När du mortlat till en paste rör du i vinet Brunello di Montalcino. Skåra köttet med en kniv och gnid in köttet väl med kryddoljan.
3. Bryn köttet i en stekpanna med smör och olja på medelstark värme. Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, ös köttet hela tiden med fettet i pannan och låt köttet steka klart tills det når en innertemperatur på ca 58˚C så att köttet blir medium rare. Om du grillar, grilla köttet i cirka 10 minuter runt om. Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det. Salta och peppra efter smak.
4. Skölj, torka och skär paprikorna i större bitar. Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg paprikabitarna i pannan och strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar. Rosta i cirka 1-3 minuter, vänd på paprikorna och rosta ytterligare i cirka 1-3 minuter beroende på hur pass hög värme du har. Paprikorna ska bli lite brända på skinnsidan. Häll på olivolja och rör runt någon minut i den heta pannan.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, koka pastan al dente!
Servering: Lägg skivor av lammracks på pastan och ringla över vit tryffelolja efter smak och önskemål, garnera med strimlad paprika.