Bakad tomatsås
Sätt ugnen på 150 grader
1. Skölj och dela tomaterna
2. Täck med olja och kryddor. Rör om och in i ugnen 40-50 minuter.
3. Mosa de svalnade tomaterna med en gaffel och krydda efter smak.
Gremolata
1. Blanda hackad persilja, saften från 1/2 citron, citronskal, olivolja och pressad vitlök i en skål och smaka av med salt och peppar.
2. Halvera eller dela kronärtskockorna i fyra. Häll gremolatan över kronärtskockorna och låt dem marinera i minst 1 timme. Det går även bra att förbereda gremolatan redan dagen innan.
Pizzadegen
Sätt ugnen på 250 grader
1. Häll mjöl och salt på en ren arbetsyta och gör en grop i
mjölet. Rör ner jäst och socker i vattnet med en gaffel och låt blandningen stå någon minut. Rör runt i cirklar i gropen med gaffeln så att mjöl och vätska binder samman rör hela tiden ner mer mjöl från kanterna. Knåda ut det sista mjölet och forma degen till en boll.
2. Rulla degen i tio minuter fram och tillbaka samtidigt som du sträcker degen åt vardera håll.
3. Mjöla och täck över degen med plastfolie och låt den vila i 15 minuter.
4. Sätt in pizzan längst ner i ugnen, antingen på en plåt eller på pizzasten i cirka 8-10 minuter. Ta ut pizzan och lägg på tryffelsalami och kronärtskockor.