Abborrfilé - vin till fisk | Senses Wineclub

Abborrefilé med råstekt citronpotatis och kall sås på färska örter 

Ingredienser

Ca 600 g abborrefilé
50 g smör
Salt & vitpeppar
5-6 st fasta potatisar
1/2 dl olivolja
20 g smör Skalet och saften från 1/2 citron
Salt & svartpeppar
1/2 kruka färsk dill
2 msk hackad persilja
50 g gräslök
125 g salladslök
Skalet och saften från 1/2 citron
1 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
4 tsk svart stenbitsrom 

Mauro Chardonnay

Mauro Chardonnay har en doft av vanilj, mogna citrusfrukter och en lätt smörighet. Smaken är torr, frisk och medelfyllig med citrusfrisk ton och rostad fat.

Gör så här

1. Hacka dill, persilja, gräslök och salladslök. Blanda med
gräddfil, crème fraiche, rivet skal från 1/2 citron och saften från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i cirka 30 minuter innan servering.
2. Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Riv citronskal fint på rivjärn. Blanda den rivna potatisen med citronskal, salt och peppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme och lägg i potatisen. Tillsätt några klickar smör, pressad citronsaft och blanda väl så att inte potatisen bränns vid. Salta och peppra efter smak. Stek i ca 10 min.

3. Torka abborrefilén väl med hushållspapper. Salta och peppra
vardera sida.
4. Smält smör i en stekpanna på medelstark värme och stek fiskfiléerna i ca 2-4 min på vardera sida beroende på filéernas tjocklek. 

Servering: Garnera med svart stenbitsrom och en dillkvist

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år