1. Hacka dill, persilja, gräslök och salladslök. Blanda med
gräddfil, crème fraiche, rivet skal från 1/2 citron och saften från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i cirka 30 minuter innan servering.
2. Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Riv citronskal fint på rivjärn. Blanda den rivna potatisen med citronskal, salt och peppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme och lägg i potatisen. Tillsätt några klickar smör, pressad citronsaft och blanda väl så att inte potatisen bränns vid. Salta och peppra efter smak. Stek i ca 10 min.
3. Torka abborrefilén väl med hushållspapper. Salta och peppra
vardera sida.
4. Smält smör i en stekpanna på medelstark värme och stek fiskfiléerna i ca 2-4 min på vardera sida beroende på filéernas tjocklek.
Servering: Garnera med svart stenbitsrom och en dillkvist