1. Hacka dill, persilja, gräslök och salladslök. Blanda med
gräddfil, crème fraiche, rivet skal från 1/2 citron och saften från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i cirka 30 minuter innan servering.
2. Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Blanda den rivna potatisen med rivet skal från 1/2 citron, salt och peppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme och lägg i potatisen. Tillsätt några klickar smör, pressad citronsaft från 1/2 citron och blanda väl så att inte potatisen bränns vid. Salta och peppra efter smak. Stek i ca 10 min.
3. Torka abborrefilén väl med hushållspapper. Salta och peppra
vardera sida.
4. Smält smör i en stekpanna på medelstark värme och stek fiskfiléerna i ca 2-4 min på vardera sida beroende på filéernas tjocklek.
Servering: Garnera med svart stenbitsrom och en dillkvist