Äppelpaj med pecannötsglass - recept till Thanksgiving | Senses Wineclub

Äppelpaj med pecannötsglass

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

Paj
2 fasta syrliga äpplen
60 g Smör 
1 dl Mjöl
1/2 dl Havregryn
25 g Mandelmassa
1/4 dl Socker
1 nypa salt

Glass
3,5 dl crème fraiche
1,5 dl mjölk
4 äggulor
1 vaniljstång
0,75 dl socker
1 dl hackade pecannötter

Gör så här

Paj
1. Skala, kärna ur och skiva äpplena, fördela sedan äpplena som solfjädrar i fyra (går även bra i en stor form) smörade formar.
2. Lägg i smör i en bunke. Fyll på med resterande ingredienser. Knåda ihop till en smuldeg med händerna, när du knådat färdigt
fördelar du ut degen ovanpå äpplena i varje form.
3. Ställ formarna på en plåt och in i ugnen 220°C  ca 20 minuter tills de fått fin färg. Låt stå så de är ljumna när du serverar de med din pecannötsglass.

Glass
4. Vispa ihop äggulor och socker till en fluffig smet.
5. Lägg i vaniljstången i mjölken och låt sjuda i några minuter. Blanda i vaniljmjölken, crème fraichen, nötterna i äggsmeten och blanda försiktigt.
6. Häll i glassmeten i en glassmaskin. Det går även bra att ställa in glassmeten direkt i frysen också, rör om då och då. 

Servera pajen och toppa med en kula glass.

Perfekt avslutning av Thanksgiving!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år