Basilikakräm, prosciutto & söta physalis på våffla | Recept

Basilikakräm, prosciutto och söta physalis på våffla

Satellite Sauvignon Blanc 

Vinet har en frisk doft av svartvinbärsblad, lime och passionsfrukt. Ett torrt vitt vin med inslag av  päron, nässlor, nektariner och lime. Servera vinet vid cirka 8°C som aperitif eller till förrätter med chèvre, salta charketurier eller till  fisk och skaldjur, gärna med pressad citon på. 

Ingredienser

Våfflor
100 g Prosciutto 
200 g färskost/Philadelphia
100 g physalis
0,5 dl olivolja
0,5 Citronskal
1 kruka Basilika 
Salt 
Peppar

Tillagning

1. Mixa färskost, basilika, rivet citronskal och olivolja till en krämig röra. Krydda med salt och peppar.
2. Dela prosciutton i hälften.
3. Grädda våfflorna.
4. Servera röran och prosciutton på våfflor.
5. Garnera med Physalis.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år