1. Tärna 150 g pumpa och skär stänger av 300 pumpa. Dela svampen i önskade storlek.
2. Salta och peppra köttet.
3. Lättvispa äggen i en bunke, placera mjölet och ströbrödet på
varsin assiett. Panera pumpastängerna först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet.
4. Blanda ättika, socker, vatten och kryddpeppar i en kastrull
och koka upp. Lägg ner pumpatärningarna i ättikslagen. Koka i ca 2 minuter och låt de därefter svalna i lagen.
5. Värm 2 stekpannor till hög temperatur. Häll ner olja och
svampen i ena stekpannan och stek den några minuter tills den har en frasig yta. Lägg då ner lite smör och stek i ytterligare en minut. Smaka av med salt.
6. Häll ner lite olja i den andra pannan och lägg ner biffen. Lägg ner en rejäl klick smör och stek biffen till en kraftigt brynt yta och då
den är 55 C i kärntemperatur, ös den hela tiden med det goda stekfettet. Låt den sedan vila på en skärbräda och tranchera före servering.
7. Värm under tiden upp frityroljan till 180°C och fritera sticksen ca 4 minuter tills de är knapriga. Lyft ur de från oljan, salta och
placera de på en tallrik med dubbelvikt hushållspapper under.
Servera biffen med svampen, den picklade pumpan och de
friterade pumpasticksen.