Hemmagjord päronmarmelad med valnötter
Ostbricka med olika ostar och andra tillbehör.

Hemmagjord päronmarmelad med valnötter

2016-12-06 11:58Mat & vin

Vi alla känner nog hur julen och årsskiftet smyger sig på. Denna årstid är som gjord för att mysa och äta gott. Vi på Senses har provat massa goda ostar och vin och satt ihop en trevlig ost- och vinguide.

I ostguiden har vi tagit med vilka viner vi tycker passar ihop med respektive ost och smarta serveringstips t ex. lägg en fuktig handduk över ostarna så dem inte torkar ut, och att ha med färsk frukt så som granatäpplen och färska fikon, det är både fräscht, gott och piffar upp brickan med lite färg. Till ostbrickan behövs det alltid något söt som t ex. marmelad.

Jag har gjort ett snabbt och enkelt recept, prova själva och se vad ni tycker.

Gör så här:

Ta tre päron. Skala, kärna ur och skär i små bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och pressa i en halv lime. Låt koka i cirka 10 minuter. Ta 1 tsk fruktpektin med 2 msk socker och häll i kastrullen, blanda ihop och koka 1 min. Ta 1 dl valnötter, hacka hälften av valnötterna, spara några hela nötter. Tillsätt sedan nötterna, en 1 tsk vaniljsocker, 1 dl socker och låt koka i 5 min till. Ta av kastrullen från spisen och låt det svalna. Häll sedan upp i en glasburk och servera till ostbrickan.

Till ostguiden >>

Trevlig helg!

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år