Caliburger - Gott recept med vintips | Senses Wineclub

Caliburger (med avocadocreme, ananas, tomat, cheddarost
och bacon)

The Dogfather
Cabernet Sauvignon

 Ett rött vin är gjort av cabernet sauvignondruvor från Kalifornien. Passar till både ljust och mörkt kött, gärna till hamburgare eller något från grillen.

Ingredienser

Recept: Mattias Larsson

Hamburgare

600 g nötfärs, gärna av högrev
2 msk dijonsenap 
2 msk vatten 
salt, svartpeppar och olivolja

avocadocreme
1 avocado
1 msk pressad limejuice
salt

4 skivor färsk ananas 
4 skivor tomat
4 skivor bacon
4-8 skivor cheddarost
8 stora salladsblad
4 stora hamburgerbröd

Gör så här

1. Blanda nötfärsen med senap och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma färsen till 4 fina hamburgare.
2. Mixa avokadon med limejuicen och smaka av med salt.
3. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Knaperstek baconet. Bryn hamburgarna ca 3 minuter på varje sida till fin brynt yta. (kärntemperaturen ska vara 55°C för medium och 60°C om man önskar medium well).
4. Lägg på ostskivorna på hamburgarna. Rosta under tiden hamburgerbröden i en torr stekpanna.
5. Montera ihop din hamburgare.

Njut av ett glas Footsteps California Cabernet Sauvignon till din burgare, perfekt kombo!

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år