Värm ugnen till 220 C.
1. Dela jordärtskockorna på längden och lägg de på ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Vänd runt de med olivolja och salt och lägg de med snittytan nedåt.
2. Ugnsbaka ca 30 minuter tills de är helt genommjuka.
3. Skala steklökarna och dela champinjonerna.
4. Hyvla fänkålen supertunt och blanda den med citronjuice, olivolja och lite salt.
5. Hacka örterna.
6. Dela kycklinglåren i 3 bitar vardera.
7. Värm en stor stekpanna till hög temperatur. Bryn kyckling, lök och champinjoner i smör till fin brynt färg. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och rör om ordentligt. Häll på vinet och kalvfonden och låt det puttra sakta i pannan ca 10 minuter. Späd med lite vatten om det skulle behövas. Smaka av med salt.
Servera kycklinggrytan med jordärtskockorna och toppa med örterna och fänkålen. Servera gärna med en grönsallad eller några gröna goda blad.