Creme ninon - vin till ärtsoppa | Senses Wineclub

Crème Ninon 

Ingredienser

4 dl gröna ärtor
1-2 st gul lök
1 msk hackad stjälkselleri
1 msk vitt mjöl
3 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1/2 l hönsbuljong
3 dl vispgrädde
Salt & svartpeppar
Gräslök till garnering
2 msk Champagne Palmer & Co Blanc de Blancs 2011

Palmer & Co Blanc de Blancs 2011

Relativt fyllig, frisk äpplig smak med mycket torr med kritig mineral. Champagnen passar utmärkt som aperitif och till fisk och skaldjur, eller varför inte grön ärtsoppa. 

Gör så här

Tina ärtorna så att du får dem rumstempererade om de varit
frysta.
1. Skala och hacka gul lök. Finhacka stjälkselleri och skala och finhacka vitlök.
2. Fräs gul lök i smör på svag värme i en kastrull tills löken mjuknat, rör om då och då.
3. Pudra mjölet över löken, gärna med en sil så att du inte får några klumpar, rör om hela tiden.
4. Tillsätt citronsaft, rör runt och låt fräsa i någon minut.

5. Häll i stjälkselleri, vitlök, hönsbuljong och vispgrädde. Rör runt. Låt koka upp och därefter sjuda i ca. 10 min. Smaka av med salt och peppar. 
6. Lägg i ärtorna och låt de bli varma, tar ca. 2 min. 
7. Mixa soppan och sila av ärtskalen. 

Servering: Garnera den varma soppan med gräslökstrån och
toppa med Champagne Palmer & Co Blanc de Blancs
2011.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år