Tina ärtorna så att du får dem rumstempererade om de varit
frysta.
1. Skala och hacka gul lök. Finhacka stjälkselleri och skala och finhacka vitlök.
2. Fräs gul lök i smör på svag värme i en kastrull tills löken mjuknat, rör om då och då.
3. Pudra mjölet över löken, gärna med en sil så att du inte får några klumpar, rör om hela tiden.
4. Tillsätt citronsaft, rör runt och låt fräsa i någon minut.
5. Häll i stjälkselleri, vitlök, hönsbuljong och vispgrädde. Rör runt. Låt koka upp och därefter sjuda i ca. 10 min. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg i ärtorna och låt de bli varma, tar ca. 2 min.
7. Mixa soppan och sila av ärtskalen.
Servering: Garnera den varma soppan med gräslökstrån och
toppa med Champagne Palmer & Co Blanc de Blancs
2011.