Tänd grillen och börja inte grilla förrän kolen har blivit till vit aska. Det går även bra att grilla på en grillpanna.
Kryddsmör
1. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persilja.
2. Blanda vitlök och persilja i smöret med kryddorna.
3. Lägg kryddsmöret på plastfolie och rulla till en hård cylinderformad rulle. Vira runt kanterna och lägg i kylen i ca 10-15 min.
4. Ta fram kryddsmöret ur kylen, skär i skivor och ta bort plasten.
Fyllda champinjoner
1. Ansa och ta bort roten på vardera champinjon. Smörj dem med lite olivolja.
2. Skala och finhacka vitlök.
3. Blanda ricottaost, riven parmesanost och finhackad vitlök med olja, salt och vitpeppar.
4. Fyll champinjonerna med ostblandningen där svamproten
varit och toppa med riven parmesanost. Lägg dem på grillen med ostblandningen uppåt, lägg på locket på grillen och grilla dem klara utan att vända på dem tills de får fin färg och du ser att ostblandningen bubblar utav värmen.
Frukt & grönsaker
1. Skala och förkoka majskolvarna i ca 5 min i lättsaltat vatten.
2. Skölj och skär vardera paprika i fyra långa delar samt dela salladslöken i två delar längst med. Skär bort den nedersta delen av sparrisarna. Skölj tomaterna. Torka paprika, tomater och majskolvarna med en handduk. Pensla alla frukter och grönsaker med ett tunt lager olivolja.
3. Grilla tills de mjuknat och fått en fin färg.
Entrecôte
Avslutningsvis grillar ni köttet. Allt på tallriken ska vara klart när ni serverar köttet och det ska serveras medium eller medium rare!
1. Torka köttet med hushållspapper. Salta och peppra samt pensla det med olivolja någon minut innan grillning. Grilla köttet i ca 2-4 min på vardera sida. Vänd köttet en gång. Köttet är klart ca 1-2 minuter från det att köttsaft börjar sippra fram på översta sidan efter vändning. Strö över flingsalt.
Servering: Lägg kryddsmör på köttet. Garnera rätten med färsk persilja och pressa över saften från grillad citron.