1. Häll mjölken i en skål och rör i ströbrödet, låt stå och svälla i ca. 10-15 min.
2. Vispa ett ägg med en gaffel eller visp i en bunke.
3. Fördela nötfärsen med händerna i skålen med ägget. Tillsätt tomatpuré, kryddor, ströbrödsblandningen och finhackad eller pressad vitlök. Blanda om ordentligt med dina händer eller med en slev till en fin och smidig massa.
4. Blöt händer och rulla ca. 12 st bullar av färsen. Lägg frikadellerna på en plan yta och rulla dem i ett tunt lager ströbröd.
5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna tills de får gyllenbrun färg, i ca 5-7min. Vänd dem ofta med en stekspade eller skaka stekpannan försiktigt.
6. När frikadellerna stekt klart häller du på köttbuljongen, antingen direkt i stekpannan eller häller över frikadellerna i en kastrull med köttbuljong. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg dem i köttbuljongen med frikadellerna. Lägg på ett lock, koka upp och låt småkoka på medelstark värme i ca. 10 min. Vänd på frikadellerna då och då.
7. Koka spaghettin al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Snåla inte med pastavatten - för varje 100 g pasta behövs minst 1l vatten och 1/2 msk salt. När pastan kokat klart silar du av vattnet och häller tillbaka spaghettin i den varma kastrullen. Lägg i en klick smör och häll på lite olivolja. Rör runt.
Blanda spaghetti, frikadeller, kokta körsbärstomater och lite spad från köttbuljongen med ruccola, färsk basilika och ordentligt med riven parmesanost. Servera med nymalen svartpeppar och olivolja.