Halloween-guide: trerätters med pumpa i fokus & vintips

8385

Halloween-guide: Trerätters och Vintips

Vi på Senses Wineclub vill följa trenden och också fira Halloween och allhelgona. Enligt tradition så verkar det som om vi ska äta pumpa vid dessa högtider. Vi ville göra något extra, så vi har bett Fredagskocken Mattias Larsson att gör en snygg och supergod trerättersmiddag som andas Halloween/allhelgona och lätta att laga. Det bjuds på ett tilltugg, en förrätt och en varmrätt, där efterrätten blir allt inhandlat godis.

Mattias som även övrigt är lite av en champagnenörd har tagit fram och lagat en utsökt liten aptitretare som han själv tycker passar ypperligt bra tillsammans med champagnen. Som om inte det vore perfekt så är den även superenkel och snabb att göra, och du kommer säkerligen att imponera på dina gäster. 

Dillbakad potatis med löjrom och gräddfil 

Vad kan vara bättre än ett glas champagne som aptitretare, eller för att vara mer specifik Palmer & Co Brut Réserve Champagne. Med en härligt kittlande mousse och välbalanserad smak av läcker frukt, frisk syra och inslag av citrus, rostat bröd, hassel- och nötchoklad och till ett (om vi får säga det själva) bra pris 259 kr/750 ml. Champagnen gifter sig utmärkt till detta utsökta tilltugg. Löjrommens sälta och friskhet tillsammans med den krämiga crème fraichen dämpar syran och dillpotatisen som rundar
av det hela blir en perfekt kombo med champagnen!

Till receptet >>

Champagnen gifter sig bra till detta tilltugg, löjrommens sälta och friskheten från crème fraiche. 

Pumpasoppa med baconsmul och yoghurt

Mattias är även väldigt kunnig och är mycket erfaren inom mat och vin överlag och en mästare på att få fram dem där speciella mat- och vinkombinationerna!

Enligt tradition i Amerika så bjuds det på pumpa i olika former. Traditionen har även flyttat till Sverige, så Mattias har gjort en supergod pumpasoppa till förrätt, toppad med baconsmulor och en klick yoghurt. Snabbt och enkelt att laga och för bara 15 kr per portion! Till denna serverar vi vår populära Crudo Catarratto Zibibbo 79 kr som har en härlig syra och frukt. Vinets balanserade frukt matchar soppans sälta och även sötman från pumpan. Kom ihåg att hålla vinet kallt under hela middagen, förbered gärna med en ishink. Det ger även ett bra intryck hos gästerna att man har gjort det lilla extra för att förgylla kvällen.

Till receptet >>

Vinets balanserade frukt matchar soppans sälta och även sötman från pumpan. OBS! kom ihåg att hålla vinet kallt.

Biff med picklad pumpa, pumpasticks och brynt svamp

Vi kör stenhårt på pumpatema, så även i varmrätten är det pumpa i fokus. Pumpa är
ett tacksamt tillbehör, med en liten nötighet och fin sötma, passar den utmärkt till kraftiga och fruktiga röda viner. Vi har valt att servera Cacadue Ridge Bin 14 Cabernet Sauvignon Shiraz till denna lyxiga rätt.

Till receptet >>

Cacadu Ridge bin 14 är utmärkt rött vin till denna lyxiga rätt. Fyllig smak med liten strävhet som matchas perfekt med sötman från pumpan och det röda köttet.
Eftersom mycket kring Halloween kretsar kring godis, skippar vi efterrätten och njuter av allt sött som finns kvar!

Palmer & Co Brut Réserve

Crudo Catarratto Zibibbo

Cacadu ridge

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år