Halstrad pilgrumsmussla - Recept & vintips | Senses Wineclub

Halstrad pilgrimsmussla med lime-och getostcrème

Ingredienser

Ca. 200 g pilgrimsmusslor
40 g rimmat sidfläsk
Ca. 25 g getost
1 msk färskost
1 st lime
1 krm salt
1/2 krm finmalen svartpeppar
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk olivolja
25 g smör

Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux  

Medelfylligt vitt vin och syrligt frisk och fast strukturerad smak med delikata inslag av citronskal, grapefrukt och mineral. Perfekt till fisk och skaldjur, inte minst ostron och pilgrimsmussla.

Gör så här

1. Grovhacka getost och blanda den ordentligt med en gaffel i en bunke med färskost, blanda till en smet. Riv i zest från en hel lime och pressa i saften från en halv lime. Rör runt ordentligt och förvara i kylen tills montering. Spara lite limezest till garnering.
2. Skär fläsket i små bitar.
3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och skär bort den lilla hårda muskeln/ muskelfästet som ibland sitter kvar vid sidan.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme och stek musslorna ca. 1/2 -1 min per sida. Krydda med ca. 1 krm salt och 1/2 krm finmalen svartpeppar. Lägg i smör i pannan med musslorna, låt smöret smälta och ös musslorna med smöret ca. 1 minut.

5. Ta pilgrimsmusslorna ur pannan och lägg på hushållspapper.
6. Lägg i fläsket i pannan med fettet från stekningen av musslorna och knaperstek fläsket, ca. 3-5 min, krydda fläsket med ca. 1 krm grovmalen svartpeppar. Lägg därefter även fläsket på hushållspapper för att rinna av.

Servera musslan med fläsket och små klickar av lime-och getostcrèmen. Garnera med lite limesaft, limezest och nymalen svartpeppar.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år