Urbenad helstekt kotlettrad med champinjongräddsås, ugnsbakade potatisar och snabbsyrad gurka - rött vin till fläskkött | Senses Wineclub

Urbenad helstekt kotlettrad med
champinjongräddsås, ugnsbakade potatisar och snabbsyrad gurka

Wirra Wirra Church Block

Fyllig, och fruktig smak av svarta vinbär, hallon och plommon som balanseras väl av lena tanniner och cederträ. Ett rött vin från Australien som är perfekt till denna klassiska rätt på fläskkött. 

Ingredienser

1 bit urbenad kotlettrad ca 700 g
500 g små potatisar
salt, svartpeppar, olivolja,
smör och rosmarin

Champinjonsås
200 g champinjoner
1 gul lök
1 msk mjöl
1 dl mörk kalvfond
2 dl vispgrädde
olivolja, smör och salt

snabbsyrad gurka
¼ gurka
½ dl äppelcidervinäger
½ dl vatten
2 msk flytande honung
salt

Gör så här

Värm ugnen till 200°C.
1. Dela potatisarna och lägg de i en ugnsfast form. Blanda potatisen med olja och salt och ugnsbaka i ca 40 minuter tills de är genommjuka med en fin brynt yta.
2. Skala och skiva gurkan tunt. Blanda vinäger med vatten och honung och smak av med salt. Lägg ner gurkan och
låt den marinera ca 30 minuter.
3. Kvarta champinjonerna och finhacka löken.
4. Salta och peppra köttet. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn köttet i rikligt med olja, smör och
rosmarin till fin färg. Ugnsbaka det sedan på 125°C ca 20 minuter tills kärntemperaturen är 63°C. Låt det vila på en skärbräda före tranchering.
5. Värm en stekpanna till högstatemperatur. Bryn champinjonerna i olja och smör till fin brynt färg. Tillsätt löken och stek vidare i ca 1 minut. Tillsätt mjölet och rör runt. Häll ner kalvfond och grädde och låt koka sakta ca 5 minuter. Smaka av med salt.

Tranchera köttet och servera med champinjonsåsen, potatisen och den syrade gurkan.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år