VINTIPS
VINKLUBBEN
PROVNINGAR
VINMÄSSOR
OM OSS
GDPR
MAT OCH VIN
RECEPT
DRINKAR
GUIDER
VINBLOGGEN
Bli medlem gratis
Honungs- och sesamglaserat
majskycklingbröst med romansallad, rostad paprika, creamed corn och parmesanost
4 personer ca 30 min
Pris: ca 45 kr/port
Hitta butik
Footsteps California Cabernet Sauvignon
Ett fylligt och smakrikt rött vin med intensiv fruktighet och inslag av mörka bär och ek. Lång och rik eftersmak. Passar utmärkt till ljust och mörkt kött, går självklart bra att njutas på egen hand.
Ingredienser
4 st majskycklingbröst med skinn à ca 170 g
2 msk flytande honung
2 msk sesamfrön
salt, peppar och olja
1 medel stor romansallad
2 grillade paprikor (konserverade)
2 ½ dl vispgrädde
250 g majskorn
40 g parmesanost
Gör så här
Värm ugnen till 150 C och värm stekpannan till medelhög temperatur.
1. Salta och peppra kycklingbrösten och bryn dem i olja ett par minuter på varje sida till gyllenefärg.
2. Tillsätt honung och sesamfrön och stek i ytterligare ca 1 minut tills det är fint karamellisserade.
3. Ugnsbaka de ca 10 minuter tills kärntemperaturen är
65°C.
4. Koka under tiden grädden några minuter tills ca hälften återstår. Tillsätt majsen och koka i ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt.
5. Strimla paprikan.
6. Fördela salladsbladen och paprikan över 4 tallrikar. Lägg på kycklingen och ringla över de krämiga majsen. Riv över parmesanosten.
Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Prenumerera
Välkommen!
Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
Jag är över 25 år