Honungs- och sesamglaserat majskycklingbröst - rött vin till kött | Senses Wineclub

Honungs- och sesamglaserat
majskycklingbröst med romansallad, rostad paprika, creamed corn och parmesanost

Footsteps California Cabernet Sauvignon

Footsteps California Cabernet Sauvignon

Ett fylligt och smakrikt rött vin med intensiv fruktighet och inslag av mörka bär och ek. Lång och rik eftersmak. Passar utmärkt till ljust och mörkt kött, går självklart bra att njutas på egen hand.

Ingredienser

4 st majskycklingbröst med skinn à ca 170 g
2 msk flytande honung
2 msk sesamfrön
salt, peppar och olja

1 medel stor romansallad

2 grillade paprikor (konserverade)

2 ½ dl vispgrädde
250 g majskorn

40 g parmesanost

Gör så här

Värm ugnen till 150 C och värm stekpannan till medelhög temperatur.
1. Salta och peppra kycklingbrösten och bryn dem i olja ett par minuter på varje sida till gyllenefärg.
2. Tillsätt honung och sesamfrön och stek i ytterligare ca 1 minut tills det är fint karamellisserade.
3. Ugnsbaka de ca 10 minuter tills kärntemperaturen är
65°C.
4. Koka under tiden grädden några minuter tills ca hälften återstår. Tillsätt majsen och koka i ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt.
5. Strimla paprikan.
6. Fördela salladsbladen och paprikan över 4 tallrikar. Lägg på kycklingen och ringla över de krämiga majsen. Riv över parmesanosten.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år