Italiensk bondsmörgås - rött vin till grillat | Senses Wineclub

Norditaliensk bondsmörgås

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

Rimmad Svensk fläsksida : 800g

Kryddning:
1/2 msk rosmarin
1/2 msk stött fänkålsfrö
3 hackade vitlökar
1,5 dl olivolja
Svartpeppar
Salt

4 ciabatta
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1 gul lök
 Senap

Romansallad

Palazzo Mio Intenso

Ett generöst fruktig rött vin med inslag av fat, blåbär, slånbär och vanilj. Serveras vid 16-18 grader till lättare rätter av mörkt och ljust kött samt fågel och lagrad ost.

Gör så här

Sätt ugnen på 75-80°C.

1. Blötlägg det rimmade Svenska sidfläsket utan svål över natt eller någon timme i vatten.
2. Krydda sidfläsket (se recept).
3. Häll lite olivolja i en form. Lägg i köttet häll på resten av olivoljan täck med folie och ställ in i ugnen i 22 tim.
4. Om köttet inte fått någon fin krispig yta kan du steka det krispigt
i pannan på medelvärme, men var försiktig då köttet är rejält mört. Lägg sedan köttet åt sidan och låt det vila en stund innan du skivar upp.
5. Strimla lök och paprika. Stek de strimlade grönsakerna på maxvärme hastigt i lite olja från sidfläsket så det får grillsmak salt och peppar.
6. Skölj salladsbladen och torka dom.
7. Grilla  ciabattabrödet  hastigt i stekpanna, när brödet fått en fin grillad yta bred på lite senap (den sort du gillar).
8. Lägg  på salladsblad på smörgåsen, skiva köttet och lägg några
skivor över mackan. Toppa med den grillade löken och paprikan. 

Smaklig måltid.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år