Italiensk vitlökskyckling - rött vin till pasta | Senses Wineclub

Italiensk vitlökskyckling med pasta 

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

Tomatsås:
1 kg Tomater
300 g Fänkål
Vitlök ca 8 klyftor
1 dl Olivolja 
2 msk socker
2 kvistar rosmarin
2 kvistar oregano
2 kvistar timjan
Salt och peppar

Kycklinglårfilé 700 g
Färskost ca 300 g
Vitlök 
Bacon 400 g

Castelrosso Nero di Troia Zinfandel

Ett rött vin med fyllig smak med rik mörk plommonfrukt, viss strävhet, stor friskhet och lätt fatkaraktär. Passar till pastarätter, grillat och lagrade ostar. 

Gör så här

1. Lägg tomaterna i en ugnsform med övriga ingredienser, utom fänkål. Ställ in i ugnen ställ timern på 1 timme på 140 grader.
2. Efter 1 timme häll i den hackade fänkålen i tomaterna och ställ åter igen timern på 1 timme.
3. Ta ut formen ur ugnen och plocka ut några tomater, vitlök och fänkål till garnering. Mixa snabbt ihop tomatsåsen. Det är gott om såsen har lite bitar och inte är helt slät.

4. Lägg ut baconskivorna, lägg på kycklingen och lite färskost i mitten. Rulla in kycklingen och färskosten i baconen. Linda sedan in bacnonlindade kycklingrulladern i plastfolie som håller för värme.
5. Lägg in kycklingrulladern i ugnen. Ta ut kycklingen när innertemperaturen är 72 grader. Cirka 75 minuter.
6. När kycklingen svalnat lite, ta av plastfolien och stek kycklingen så baconet blir knaperstekt.

7. Blanda tomatsås med pastan. Skär kycklingen diagonalt och servera med snittytan synlig. Garnera med oregano, rosmarin och
någon bit tomat, vitlök och fänkål som du sparat till garnering.

Smaklig måltid.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år