Drömmen om Kalifornien - med inspiration från Kalifornien | Senses Wineclub

139133137

Drömmen om Kalifornien

Vi har tillsammans med Mattias “Fredagskocken” Larsson skapat tre typiska Kaliforniska rätter till Footsteps California Cabernet Sauvignon för att få den ultimata smakkombinationen. 

Cabernet sauvignon odlas i hela världen, men är framför allt dominerande i Bordeaux och Kalifornien och är en av de mest kända druvorna. Cabernet sauvignon är även den mest tjockskaliga av alla druvor, vilket ger kraftiga och ganska sträva viner med mycket tanniner till en början. De är därför utmärkta att lagra. De flesta cabernet sauvignon vinerna lagras ofta en tid på fat så att vinets strävhet minskar och vinet rundas upp. Det som utmärker cabernet sauvignon att det ger kraftfulla viner med härlig svartvinbärsfrukt. Prova själva och se om ni kan hitta dessa speciella toner i Footsteps Cabernet Sauvignon.  

Footsteps California Cabernet Sauvignon - “RICH IN TASTE, LOW IN SUGAR”

Footsteps California Cabernet Sauvignon

Caliburger med avokadokräm och stekt tunn ananasskiva. 

Hamburgarens verkliga ursprung råder det viss osäkerhet kring. Möjligen var det i östra Europa som nötfärs-biffen kom till på 1800-talet. Från Tyskland kom den sedan vidare till USA med emigranter och sjömän. Oavsett ursprung är det i USA som hamburgaren utvecklats till vad den är i dag. I Kalifornien är hamburgaren populär och finns i många olika variationer och storlekar. Kan det vara så att just hamburgaren är anledningen till att man gör kraftiga viner på cabernet sauvigon för att passa till den amerikanska maten?

Den Amerikanska hamburgaren är en utmärkt kombination till generösa och kraftiga cabernet viner med mycket frukt och lång eftersmak.

Se recept här >
Amerikanska hamburgaren är en utmärkt kombination till generösa och kraftiga cabernet viner med mycket frukt och lång eftersmak.

Kryddsotad entrecote med tomatsalsalsa, ugnsbakad sötpotatis och
koriandermajonnäs

Den sotade smaken och kryddorna från köttet är utmärkt till de kraftigare tonerna i vinet som läder, lakrits och smörkola. Den sötare smaken från sötpotatisen matchar frukten i vinet och fettet i majonnäsen mjukar upp tanninerna.

Se recept här >
Den sötare smaken från sötpotatisen matchar med frukten i vinet och fettet i majonnäsen mjukar upp tanninerna.

Honungs- och sesamglaserat majskycklingbröst med romansallad, rostad paprika, creamed corn och parmesanost

Vi upprepar oss med att vinet är generöst och har många insmickrande smaker av t. ex bär och smörkola, som passar även denna rätt perfekt. Med många söta smaker i sesamglacen och krämigheten i creamed corn mjukas tanninerna upp och låter kycklingens smak ta mer plats.

Se recept här >
Med många söta smaker i glacen och creamed corn mjukas tanninerna i vinet upp och kycklingens smak får ta mer plats.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år