1. Salta och peppra kalventrecôten rikligt. Använd en plast som klarar av värme, spänn plasten och rulla in köttet. Sätt i en termometer mitt i köttbiten. Ställ termometern på 55 grader och lägg sedan in köttet i ugnen på 90 grader ca 2 timmar.
Gnocchi
2. Koka potatisen med skalet på. När den blivit mjuk häller du av vattnet och låter den svalna något. Skala och pressa sedan potatisen på en ren arbetsyta.
3. Gör en grop i mitten av potatisen och häll i mjöl och ägg. Salta och peppra blanda sedan med en gaffel och efter en stund använder du händerna.
Brysselkål
4. Koka brysselkålen i saltat vatten i ca 5 min.
Smörsås
5. Hacka löken och lägg den i en kastrull tillsammans med
salt och peppar. Häll på vinägern och sätt plattan på medelvärme. När vinägern kokat in i löken tillsätter du kalvfonden och låter den koka upp. Tillsätt timjan och det kylskåpskalla smöret, stavmixa tills såsen blivit slät och krämig.
(Tillsätt eventuellt lite pressad citron om du vill ha mer syra) färdig!
6.Koka upp saltat vatten och lägg i gnocchin, när dem är klara flyter dom upp till ytan (ca 2 min). Lyft upp dom med en hålslev på en
tallrik med en handduk.
7. Ta ut köttet vid 55 grader klipp bort plasten och torka av.
Sätt stekpannan på hög värme bryn köttet och brysselkålen i rikligt med smör tills dom fått fin färg. Lägg sedan köttet på en skärbräda och låt vila någon minut medans du tillbereder gnocchin. Lägg upp på tallriken.
Garnera med hyvlad tryffel och timjan.