Värm ugnen till 225°C.
1. Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg potatisen på en ugnsplåt och blanda den med olja och salt. Ugnsbaka ca 30 minuter tills den är genommjuk med en fin rostad yta.
2. Fintärna tomaterna och finhacka löken. Blanda den finhackade tomaten och löken med limejuice och koriander. Smaka av med salt.
3. Lägg äggulor, limejuice, koriander och en nypa salt i en stor bunke. Vispa och tillsätt sakta oljan till en fin tjock majonnäs.
4. Blanda kryddorna med en nypa salt och lite nymalen svartpeppar. Värm en stekpanna till högsta temperatur och rubba in kryddorna i entrecôten. Sota entrecôten ca 2
minuter på varje sida till fint sotad yta (kärntemperaturen ska vara 55°C för medium). Låt entrecoten vila ett par minuter på en skärbräda och tranchera den därefter.
Servera entrecoten med sötpotatisen salsan och majonnäsen.