Sätt ugnen på 150°C
Lammfärsbiffar
1. Finhacka vitlök, chili och rödlök
2. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem lätt med en gaffel.
3. Blöt din hand med kallt vatten och blanda alla ingredienserna i en bunke.
4. Forma fyra stycken bollar av färsblandningen.
5. Lägg bollarna på en plan yta och platta till dem försiktigt med handen. Cirka en centimeter i tjocklek.
6. Smält smör i en stekpanna på medelstark värma och stek
biffarna på vardera sidan i cirka 2-4 min, eller tills de fått lite färg. Lägg biffarna i en ugnssäker form, häll över stekfettet och ställ in
dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Bönsallad med mangold
1. Strimla mangolden, skär bort lite av det vita på rotblasten. Lägg den sedan i en kastrull med lätt saltat vatten och låt koka upp. Koka i 3- 5 min. Häll därefter av vattnet.
2. Lägg bönorna i en sil och skölj dem noga.
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna på stark värme och lägg i mangold, vita bönor och några kvistar rosmarin. Pressa över citronsaft och slunga ordentligt några gånger eller rör runt så att ingredienserna blandas.
4. Tillsätt vatten och låt reducera bort under omrörning.
Smashad potatis
1. Skala och koka potatisen i rikligt med saltat vatten.
2. Häll av vattnet och mosa/smascha potatisen med en slev samtidigt som du tillsätter oljan.
3. Tillsätt kryddorna, rivet citronskal och blanda ordentligt
med en slev.
Servera rätten med fräscha delikatesstomater och finhackad,
färsk rosmarin.