Pasta med Lammkorv - vin till lammkorv | Senses Wineclub

Lammkorv med färsk fettuccine och salvia

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

250 g lammkorv
2 msk olivolja
20 g smör
1-2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
½ röd chili
2 st röd spetspaprika
1 st lagerblad
¼ kruka salvia EKO
2 dl vatten
20 + 20 g riven parmesanost
250 g färsk fettuccine glutenfri
¼ dl olivolja
Salt & Svartpeppar 

Le Volte dell'Ornellaia

Fylligt och nyansera rött vin med stram smak med väl integrerad rostad fatkaraktär. Vin med stort användningsområde, kryddigare kötträtter av lamm, nöt och vilt.

Gör så här

1. Skala och klyfta gullöken, hacka vitlöken och kärna ur paprikorna. Skär paprikan i stora strimlor, kärna ur och finstrimla
chilin. Grovhacka salvia och riv parmesanost.
2. Skär korven i skivor och stek den i olivolja på medelstark värme i en gjutjärnsgryta tills den fått fin färg. Lägg i smöret och blanda runt.
3. Lägg i lök, chili och vitlök. När du stekt löken mjuk lägger du i paprikan, salvia och lagerbladet, låt steka i en minut.
4. Häll i 3 dl vatten och 20g riven parmesanost, lägg på locket och låt sjuda i cirka fem minuter. 
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet och lägg sedan pastan i gjutjärnsgrytan och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Uppläggning: Strö över riven parmesanost och grovmalen svartpeppar. Garnera med salviablad.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år