Lammracks - vin till lamm | Senses Wineclub

Lammracks med vit tryffelolja och papardelle

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

Ca 800 g lammracks
2 st vitlöksklyfta
½ chili röd
1tsk rosmarin
½ tsk timjan
½ krm salt
1 krm svartpeppar
½ krm kanel
1 tsk vit tryffelolja
½ tsk flytande honung
1 msk Brunello di Montalcino
2 msk olivolja
25 g smör
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 msk olivolja
Flingsalt & grovmalen svartpeppar
Ca 300 g Papardelle med ägg EKO

Brunello di Montalcino

Smaken är fyllig och mycket utvecklad med imponerande tanninstruktur uppmjukad av krämig kryddig ek. Den har en lång och trevlig eftersmak. Brunello di Montalcino gör sig mycket bra tillsammans med kötträtter av lamm, nöt eller vilt!

Gör så här

OBS! Om du inte använder stekpanna till lammet och paprikan, så använd grillen!

1. Torka köttet med hushållspapper och låt det vara rumstempererat innan stekning/ grillning.

2. Skala vitlök, kärna ur chili och hacka chili. Mortla vilöksklyftor och chili tillsammans med rosmarin, timjan, salt, peppar, kanel, tryffelolja och honung. När du mortlat till en paste rör du i vinet Brunello di Montalcino. Skåra köttet med en kniv och gnid in köttet väl med kryddoljan.

3. Bryn köttet i en stekpanna med smör och olja på medelstark värme. Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, ös köttet hela tiden med fettet i pannan och låt köttet steka klart tills det når en innertemperatur på ca 58˚C så att köttet blir medium rare. Om du grillar, grilla köttet i cirka 10 minuter runt om. Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det. Salta och peppra efter smak. 
4. Skölj, torka och skär paprikorna i större bitar. Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg paprikabitarna med skinnen nedåt i pannan och strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar. Rosta i cirka 1-3 minuter, vänd på paprikorna och rosta ytterligare i cirka 1-3 minuter beroende på hur pass hög värme du har. Paprikorna ska bli lite brända på skinnsidan. Häll på olivolja och rör runt någon minut i den heta pannan. 

5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, koka pastan al dente! 
Servering: Lägg skivor av lammracks på pastan och ringla över vit tryffelolja efter smak och önskemål, garnera med strimlad paprika.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år