Laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs - vitt vin till fisk | Senses Wineclub

Laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs

Sander Riesling

Torrt och generöst vitt vin med fruktig smak i krispigt ren stil med inslag av exotiska frukter som lime, ananas och papaya. Passar utmärkt till denna eleganta och enkla förrätt. Bra start på nyårsmiddagen!

Ingredienser

laxtartar
200 g lax
100 g gurka
75 g fänkål
1+2 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt

dillmajonnäs (räcker till fler men
är svår att göra mindre av)

2 äggulor
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 ½ dl olja med neutral smak
salt

Till servering krutonger och dill

Gör så här

1. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.
2. Skala och kärna ur gurkan. Fintärna lax, gurka och fänkål.
3. Marinera laxen i 2 msk citronjuice och salt ca 2 minuter. Sila bort vätskan från laxen. Blanda samman 1 msk citronjuice med olivoljan och blanda ner grönsakerna.
4. Lägg upp laxen i 4 små skålar eller glas. Lägg på grönsakerna med citronoljan och toppa med krutonger, dillkvistar och dillmajonnäs.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år