Löjrom- och prästostpizza - Recept och tips på champagne

Löjrom- och prästostpizza

Palmer & Co Brut Réserve

Välbalanserad, knappt medelfyllig smak med läcker frukt och frisk syra, inslag av citrus, rostat bröd, hassel och nötchoklad. Strålande champagne till ett bra pris.

Ingredienser

Recept: Mattias Larsson

¼ fänkål
40 g prästost
125 g smördeg, kavlad ca 15 x 25 cm
1 näve bladspenat
1 dl creme fraiche
50 g löjrom

Gör så här

Värm ugnen till 190°C. 
1. Skiva fänkålen tunt och riv prästosten. 
2.Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på creme fraichen, lägg på fänkål och bladspenat och strö över osten.
3. Ugnsbaka ca20 minuter tills smördegen är frasig och ”pizzan” har en lätt gratinerad yta. Skär ”pizzan” i 15 bitar och toppa med löjrom.Servera Palmer & Co Brut Réserve till "pizzan".

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år