Chokladpannacotta - Recept & vintips | Senses Wineclub

Mjölkchokladpannacotta med rårörda hallon och
kola

Domìni
Veneti Recioto della Valpolicella Classico 

Syrligt frisk, fyllig och rikt fruktig söt smak med inslag av torkad frukt, angenäm liten strävhet och körsbärskärnig bitterhet. Komplext och smakrikt.

Ingredienser

1 gelatinblad
4 dl vispgrädde 
½ dl strösocker 
200 g mjölkchoklad

rårörda hallon 
200 g hallon
¾ dl strösocker

till servering
karamellisserad kondenserad mjölk (kola)

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp grädde och socker och dra av det från plattan.
3. Hacka mjölkchokladen, krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i grädden. Häll upp pannacottan i portionsformar och ställ dem i kylen, tills de stelnat.
4. Blanda hallonen med socker och rör runt då och då tills sockret löst sig.
5. Öppna burken med den karamelliserade kondenserade mjölken och rör runt i burken.
6. Servera pannacottan med hallonen och kolan.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år