Påskguide - Viner till Påsken | Senses Wineclub

140141

Påskguide - Viner till Påsken

Påsken är snart här, men vad passar att dricka till påsken? Alla har vi olika påsktraditioner och firar på olika sätt, vi äter påskgodis, ägg, lax och lamm. Då det kan vara svårt att matcha ägg med vin, måste man nästan tänka på tillbehören till ägget. Vi rekommenderar att toppa ägghalvorna men antingen crème fraiche eller gräddfil och en klick rom. Med hjälp av syrligheten och krämigheten i gräddfilen och crèmen fraichen, dämpas äggulans umami. Tips är att salta ägghalvorna en uns, då det blir en bättre matchning.

Påsken erbjuder även en stor variation på kalla rätter, så som gravad, halstrad eller ugnsbakad lax i alla former och inlagd sill. Till det rekommenderar vi några av våra vita favoriter. 

Voyage Blanc
Sauvignon Blanc Fumé

Fruktig, mycket frisk smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, örter, krusbär, kardemumma, nötter och grillad citron.

Sander Riesling

Ekologisk krispig riesling med smak av mineraler, citrus och päron.

Muscadet Sevre et Main

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, örter, vita vinbär och citron.
Många är vi som äter lamm under påsken, och lamm är det som skiljer påsken från andra högtider. Våra bästa tips till lamm är vår mustiga röda italienska viner. Prova och se vilken som är din favorit. 

Mauro Primitivo Alberello

Fruktig vin med smakinslag av fat, blåbär, björnbär och vanilj.

Raccolto 

Ekologiska Raccolto Nero d'Avola Cabernet Sauvignon har underbara toner av mörka bär, kryddor och lakrits.

Le Volte dell'Ornellaia

Världsberömda "super-toscanan" Le Volte dell'Ornellaia med smak av mörka bär och choklad.  

Vårt bästa tips på lamm

Lammracks med vit tryffelolja och papardelle. Här får lammets mustighet från vitlök och tryffel samt hetta från chilli. Det serveras till pasta toppade med rostad paprika. Ingen klassisk lammstek men det gör sig ändå till helgens högtid. 

Till receptet>

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år