1. Tvätta musslorna.
2. Dela aubergine i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och hacka chili. Finhacka blekselleri.
3. Mortla timjan och rosmarin till ett pulver.
4. Hetta upp olivolja i en kastrull och sautera (stek på medelhög värme) aubergine, schalottenlök, vitlök, chili och blekselleri. Krydda med timjan och rosmarin. Häll tomaterna, slå sönder dem med en slev och rör runt. Låt puttra några minuter.
5. Lägg i musslorna, rör om ordentligt och häll på Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux, rör runt igen. Lägg på ett lock och låt sjuda tills musslorna öppnat sig, tar cirka 5 minuter.
6. Grovhacka oliver och häll dem i grytan tillsammans med kapris, socker och smör, rör runt och låt sjuda i någon minut. Rör runt. Smaka av med salt och peppar.
7. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda den nykokta pastan med musslorna och tomatsåsen.
Servering: Servera rätten med grovmalen svartpeppar och hackad persilja.