Pasta Vongole Caponata - vin till skaldjur | Senses Wineclub

Pasta Vongole Caponata 

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

½ aubergine , skuren i tärningar
Ca 1 kg vongolemusslor
3-4 schalottenlökar
4 vitlöksklyfta
½ röd chili
1 dl hackad blekselleri
4 msk olivolja
2 krm timjan
2 krm rosmarin
200 g Körsbärstomater EKO/KRAV
4 dl Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux  
2 msk kapris
1 dl oliver kärnfria
½ tsk strösocker
30 g smör
Ca 400 g Pasta Bavette
Ca 1 tsk salt
Ca 1tsk svartpeppar
½ kruka persilja 

Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux  

Medelfylligt vitt vin och syrligt frisk och fast strukturerad smak med delikata inslag av citronskal, grapefrukt och mineral. Perfekt till fisk och skaldjur, inte minst ostron och pilgrimsmussla.

Gör så här

1. Tvätta musslorna.
2. Dela aubergine i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och hacka chili. Finhacka blekselleri.
3. Mortla timjan och rosmarin till ett pulver.
4. Hetta upp olivolja i en kastrull och sautera (stek på medelhög värme) aubergine, schalottenlök, vitlök, chili och blekselleri. Krydda med timjan och rosmarin. Häll tomaterna, slå sönder dem med en slev och rör runt. Låt puttra några minuter. 
5. Lägg i musslorna, rör om ordentligt och häll på Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux, rör runt igen. Lägg på ett lock och låt sjuda tills musslorna öppnat sig, tar cirka 5 minuter.
6. Grovhacka oliver och häll dem i grytan tillsammans med kapris, socker och smör, rör runt och låt sjuda i någon minut. Rör runt. Smaka av med salt och peppar.
7. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda den nykokta pastan med musslorna och tomatsåsen.

Servering: Servera rätten med grovmalen svartpeppar och hackad persilja.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år