Pinchos - Recept & Champagnetips | Senses Wineclub

2 x Pinchos
- Hummer
- Serrano

Palmer & Co Vintage 2008

Torr, välstrukturerad champagne med mycket frisk smak med äpplig och tropisk frukt, inslag av grapefrukt och kritig mineral - smakrikt och långt med elegant tyngd. Utmärkt till sältan i Mattias Larssons pinchos. 

Ingredienser

Recept: Mattias Larsson

8 skivor baguette
½ kokt hummer
4 tunna skivor lufttorkad skinka
3 salladslökar
olivolja och flingsalt

Kronärtskockskräm
200 g kokt kronärtskocksbotten
2 äggulor
2 tsk pressad citronjuice
1 dl olivolja
1/2 dl olja med neutral smak 

Gör så här

1. Skala hummern och skär den i bitar. 
2. Finstrimla salladslökarna.
3. Tärna kronärtskockan och lägg ner i en matberedare tillsammans med äggula och citron. Starta mixern och tillsätt sedan oljan sakta till en fin kräm. Smaka av med salt.
4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek brödskivorna i rikligt med olivolja till fin färg. 
5. Toppa brödskivorna med kronärtskockskräm och toppa fyra av dom med hummer och de andra fyra med skinka. Strö över salladslöken och lite flingsalt.

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år