Pizza med tryffelsalami och gremolata - vin till pizza I Senses Wineclub

Pizza med bakad tomatsås, mozzarella, tryffelsalami och gremolata kronärtskockor

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

Pizzadeg
13 dl vetemjöl special
3 ½ dl durumvete
1 tsk salt
1 påse torrjäst
1 msk strösocker
6 ½ dl ljummet vatten

Tomatsås
5oo gr blandade cocktailtomater
1 vitlöksklyfta skivad
Några kvistar färsk oregano eller basilika
½ tsk salt
1 tsk socker
3 msk olivolja
Några varv med pepparkvarnen.

Topping
4 msk persilja finhackad
Skalet av 1/3 citron
Saften från 1/3 citron
½ dl olivolja
1 pressad/riven vitlöksklyfta
1 konserv kronärtskockshjärtan/bottnar
125 gram mozzarella
100 gram tryffelsalami

Terre Barbera d'Asti

Barbera d'Asti DOCG 2016 är en generös Barbera som flörtar med toner av mörka körsbär, örter, blåbär, hallon och sötlakrits. 

Gör så här

Bakad tomatsås
Sätt ugnen på 150 grader
1. Skölj och dela tomaterna
2.  Täck med olja och kryddor. Rör om och in i ugnen 40-50 minuter.
3. Mosa de svalnade tomaterna med en gaffel och krydda efter smak. 

Gremolata
1. Blanda hackad persilja, saften från 1/2 citron, citronskal, olivolja och pressad vitlök i en skål och smaka av med salt och peppar.
2. Halvera eller dela kronärtskockorna i fyra. Häll gremolatan över kronärtskockorna och låt dem marinera i minst 1 timme. Det går även bra att förbereda gremolatan redan dagen innan.

 Pizzadegen
Sätt ugnen på 250 grader
1. Häll mjöl och salt på en ren arbetsyta och gör en grop i
mjölet. Rör ner jäst och socker i vattnet med en gaffel och låt blandningen stå någon minut. Rör runt i cirklar i gropen med gaffeln så att mjöl och vätska binder samman rör hela tiden ner mer mjöl från kanterna. Knåda ut det sista mjölet och forma degen till en boll. 
2. Rulla degen i tio minuter fram och tillbaka samtidigt som du sträcker degen åt vardera håll. 
3. Mjöla och täck över degen med plastfolie och låt den vila i 15 minuter.
4. Sätt in pizzan längst ner i ugnen, antingen på en plåt eller på pizzasten i cirka 8-10 minuter. Ta ut pizzan och lägg på tryffelsalami och kronärtskockor.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år