Pumpasoppa med baconsmul och yoghurt - vitt vin till soppa | Senses Wineclub

Pumpasoppa med
baconsmul och yoghurt

Ingredienser

Recept: Mattias Larsson

200 g muscatpumpa (eller annan god matpumpa)
½ gul lök
½ vitlöksklyfta
1 dl vitt vin, Crudo Catarratto Zibibbo
½ apelsin
4 dl kycklingbuljong (går att ersätta med annan buljong)
olivolja och salt

140 g bacon
½ dl matlagningsyoghurt
2 msk strimlad basilika

Crudo Catarratto Zibibbo

Friskt och fruktigt vitt vin med balanserad sötma, inslag av mogna tropiska frukter, ananas och mango, samt vita blommor och lime. Den balanserade sötman matchar soppans sälta och även sötman från pumpan. 

Gör så här

1. Skär pumpan i 1-2 cm stora bitar, hacka lök och vitlök.
2. Finstrimla baconet.
3. Fräs lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja i botten. Lägg ner pumpan och fräs i ytterligare ett par minuter.
4. Tillsätt vin, buljong och pressa i en halv apelsin (riv i lite apelsinskal) och låt det koka i c:a 15 minuter tills pumpan är genommjuk.

5. Knaperstek baconet under tiden.
6. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
7. Häll upp soppan och toppa med baconsmulet, en klick yoghurt
och lite strimlad basilika.

Smaklig måltid!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år