Räkceviche - Gott recept med vintips | Senses Wineclub

Räkceviche med mango och lime 

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

500 g räkor med skal
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 st lime
Citronskal från ½ citron
Limeskal från ½ lime
2 st salladslökar
1 st bananschalottenlök
¼ st kruka färsk koriander
Ca ½ mogen mango
1 msk olivolja
1 st hjärtsallad  
2 st avokado
2 krm salt
1 krm svartpeppar 

Cacadu Ridge Semillon Chardonnay

Mycket fruktig smak med inslag av ananas, vit persika och citrus. Serveras väl kylt till sallad med fisk, skaldjur eller kyckling.

Gör så här

1. Skala räkorna och lägg dem i en skål.
2. Skala och finhacka vitlök, kärna ur och finhacka chili. Skala och finstrimla bananschalottenlök och strimla salladslökarna, tag ej med blasten från salladslöken. Riv skalet från en halv citron och en halv lime. Pressa ur saften från en lime. Blanda allt med olivolja i skålen med räkor. Salta och peppra. Låt stå i några minuter. Blanda i strimlad hjärtsallad. 
3. Skala och skär mango och avokado i strimlor. Grovhacka koriander.

Servering: Garnera räkröran med mango och avokado samt grovhackad koriander.

 

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år