Räksallad - vin till räkor | Senses Wineclub

Räksallad med Masters franska dressing på rökt olivolja 

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

Masters franska dressing
2 st äggulor Frigående EKO/ KRAV
2 msk rökt olivolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
Några droppar citronsaft
1 st vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm vitpeppar
3 dl rapsolja
2 msk crème fraiche
3 krm mejram
2 krm timjan
4 msk hackad färsk persilja
3 msk hackad färsk dill

Räksallad
Ca 200 g vitt bröd/ formfranska/frasrost
½ dl olivolja
Flingsalt & Grovmalen svartpeppar
500 g Räkor med skal 50/70
2 st avokado 

100 g champinjoner
1-2 st rödlök
Ca 1 st gurka  
½ kruka krispsallad
½ kruka plocksallad
100 g blandsallad ”säsongsmix”
200 g svenska tomater vildmix
1 st citron
Olivolja
Salt och vitpeppar

Muscadet Sèvre et Maine sur lie

Lätt smak, druvtypiskt fruktigt vitt vin och ren med utmärkt syra och toner av äpple och grapefrukt. Servera till färska skaldjur och ostron. 

Gör så här

Masters franska dressing
1. Blanda rökt olivolja, äggulor, vinäger, citronsaft, dijonsenap, salt, peppar och en pressad eller finhackad vitlöksklyfta i en skål.
2. Vispa med hög hastighet i rapsolja med en jämn stråle.
3. Blanda i crème fraiche persilja, dill, timjan och mejram, rör om ordentligt. Låt stå svalt i kylen i någon timme innan servering, eller gärna över natten. 
Räksallad
1. Krutonger: Skär bort kanterna på brödet.
Dela brödet i mindre bitar. Blanda ordentligt med olivolja flingsalt och grovmalen svartpeppar. Rosta på en plåt i ugn, 200˚C, i cirka tio minuter eller i en stekpanna på hög värme. Rör om/ vänd på krutongerna under rostning.
2. Skala räkorna. Skala och strimla rödlök. Dela avokadon, gröp ur avokadoköttet med en sked och skiva vardera avokadohalva. Rensa och skiva champinjonerna. Skölj salladen och torka den med en handduk, dela salladsbladen till mindre bitar med händerna. Skölj och dela vardera tomat i två delar. Klyfta en halv citron. Skala gurka, dela den i två halvor längst med och gröp ur köttet, skär
gurkan i mindre bitar.
3. Lägg alla ingredienser i en bunke förutom krutongerna, häll på lite olivolja och några droppar pressad citronsaft. Blanda runt väl och smaka av med salt och peppar.

Servering: Lägg krutonger på salladen och ringla över dressingen eller servera dressingen i en skål vid sidan om. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år