Masters franska dressing
1. Blanda rökt olivolja, äggulor, vinäger, citronsaft, dijonsenap, salt, peppar och en pressad eller finhackad vitlöksklyfta i en skål.
2. Vispa med hög hastighet i rapsolja med en jämn stråle.
3. Blanda i crème fraiche persilja, dill, timjan och mejram, rör om ordentligt. Låt stå svalt i kylen i någon timme innan servering, eller gärna över natten.
Räksallad
1. Krutonger: Skär bort kanterna på brödet.
Dela brödet i mindre bitar. Blanda ordentligt med olivolja flingsalt och grovmalen svartpeppar. Rosta på en plåt i ugn, 200˚C, i cirka tio minuter eller i en stekpanna på hög värme. Rör om/ vänd på krutongerna under rostning.
2. Skala räkorna. Skala och strimla rödlök. Dela avokadon, gröp ur avokadoköttet med en sked och skiva vardera avokadohalva. Rensa och skiva champinjonerna. Skölj salladen och torka den med en handduk, dela salladsbladen till mindre bitar med händerna. Skölj och dela vardera tomat i två delar. Klyfta en halv citron. Skala gurka, dela den i två halvor längst med och gröp ur köttet, skär
gurkan i mindre bitar.
3. Lägg alla ingredienser i en bunke förutom krutongerna, häll på lite olivolja och några droppar pressad citronsaft. Blanda runt väl och smaka av med salt och peppar.
Servering: Lägg krutonger på salladen och ringla över dressingen eller servera dressingen i en skål vid sidan om. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.