California tacos - vin till fisktacos | Senses Wineclub

California tacos med mangosallad, guacamole och vitlöksmajonnäs

Ingredienser

Dressing till mangosallad
2 msk fisksås
1 msk soya
1/2 röd chili
1 klyfta vitlök
2 krm salt
1 krm peppar
Saften från 1/2 lime
 
Mangosallad
1 st mango
50 -100 g blekselleri
250 g rättika
4 st morötter
200 g spetspaprika
1-2 dl grovhackad koriander
 
Vitlöksmajonnäs
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5-3 dl rapsolja
1 st klyfta vitlök
Salt & svartpeppar
 
Guacamole
2 st avokado
2 st vitlöksklyfta
Saften från 1/2 citron
1 msk gräddfil
Salt & vitpeppar
 
Fisk
500 g fiskfilé/ benfria fiskbitar
1 – 1 1/2 dl vetemjöl
2 st ägg
3 dl ströbröd
1- 1 1/2 dl olivolja till stekning
Salt & vitpeppar
370 g tortilla wraps
Färsk persilja

Mauro Chardonnay

Medelfylligt vitt vin med torr smak och citrusfrisk äpplig frukt och diskret rostad fatton. Passar bra som aperitif och fisk och skaldjur.

Gör så här

Salladsdressing:
Skala och finhacka en vitlöksklyfta och en halv chili, lägg det i en skål. Häll på övriga ingredienser och blanda runt. Låt stå och dra i minst 30 min.

Majonnäs:
Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger i en plastbunke. Häll i olja försiktigt med en jämn, tunn stråle under konstant vispning. Skala och finhacka en vitlöksklyfta
och blanda i majonnäsen, smaka av med salt och peppar.

Guacamole:
Gröp ur köttet från skalet med en sked och hacka det. Mosa avokadoköttet med en gaffel och blanda med vitlök, saften från en halv citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. 
Mangosallad:
Skala morötter, mango och rättika. Finhacka selleri och strimla paprika med en kniv och grovhacka koriander. Blanda allt i en skål med lite olivolja.

Fisken:
Torka av fisken väl och lägg sedan bitarna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist i ströbröd. Blanda med salt och peppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek fisken på medelstark värme på vardera sida i ca. 2-3 min eller tills paneringen fått en gyllenbrun färg, salta och peppra. Lägg den stekta fisken på hushållspapper och låt fettet rinna av.

Värm tortillabröden på vardera sida i ca. 15-20 sekunder i
en torr, het stekpanna eller i ugnen 5-10 minuter på 150˚C.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år