Rotfrukt- och grönsakspytt
1. Skala och hacka lök och potatis. Skala och slanta morötter och
palsternacka. Skala och hacka vitlök och persiljerot. Kärna ur och finhacka chili.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotfrukterna och
grönsakerna al dente på medelstark värme.
3. Lägg i smör och låt smälta, rör runt. Häll i vatten och riven parmesanost. Låt sjuda i ca 5-10 minuter eller tills rotfrukt- och grönsakerna blivit mjuka.
Renytterfilé
1. Torka köttet med hushållspapper. Salta och peppra och krydda med timjan.
2. Hetta upp en traktörpanna och bryn köttet i smör på hög värme tills det får en fin stekyta, tar cirka 30 sekunder på vardera sida.
3. Häll på Castelmare Amarone och vatten. Ös köttet med skyn, lägg på ett lock och bräsera tills du når en innertemperatur på 55˚C för blodigt eller 60-65˚C grader för medium, tar cirka 2-3 minuter. Ta ur köttet ur pannan och låt vila i några minuter innan du skär upp det för servering. Låt skyn i pannan reducera ytterligare någon minut eller två.
Servering: Servera köttet med skyn från pannan och rätten i sig med hackad persilja och riven parmesanost.