Vitvinssås
1. Skala och hacka morötterna och löken, rensa och hacka champinjonerna samt persiljan.
2. Smält smör i en kastrull och sautera morötterna, löken, champinjonerna och persiljan.
3. Häll på fiskfonden och vinet samt ett lagerblad. Låt koka i ca 15 min.
4. Häll i grädden, koka upp och låt sjuda i ca fem min.
5. Sila av och häll tillbaka såsen i kastrullen. Låt sjuda i ca fem min.
6. Smaka av med salt, vitpeppar och saft från en halv citron.
7. Avsluta såsen med en klick smör.
Färskpotatis, sockerärtor och rödtunga
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten med en dillkvist. Häll sedan bort vattnet, ta bort dillkvisten och slunga potatisen i en klick smör när den är färdig.
2. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra.
3. Skala och skiva rödlök, morot, sockerärtorna och hacka gräslöken.
4. Lägg alla grönsaker och den andra halvan av citronen i foliepapper, smörj in dem med olivolja. Lägg fiskfiléerna på grönsakerna och häll på två msk Brochet Réserve Sauvignon Blanc. Salta och peppra. Förslut folien till ett litet paket. Lägg på grillen eller på ett galler i ugnen med 200˚C i 5-10 min beroende på
tjocklek av fiskfilé. Eller gör som jag, ånga fisken i en traktörpanna. Låt vatten koka upp i pannan, lägg i foliepaketet, lägg på lock och låt fisken ångas i ca 5-10 min.
Servering: Servera med hackad persilja. Smaka av fisken med salt
och vitpeppar