Rödtunga med vitvinssås - vin till fisk | Senses Wineclub

Foliebakad rödtunga med vitvinssås och smörslungad färskpotatis 

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

1 kg tvättad färskpotatis
25 g smör

Rödtunga
Foliepapper
Ca 600 g färsk rödtungafilé
1 st rödlök
½ citron
2 st morötter
½ kruka gräslök
2 msk Brochet Réserve Sauvignon Blanc
2 krm salt
3 krm vitpeppar
150 g sockerärtor

Vitvinssås
1 st gul lök
½ st morot
4 st champinjoner
¼ kruka persilja
1 st lagerblad
2 dl Brochet Réserve Sauvignon Blanc
1 msk fiskfond
3 dl vatten
25 g smör
3 dl grädde
½ citron
3 krm vitpeppar
¼ kruka persilja till garnering

Brochet Réserve

Friskt, ren och torrt vitt vin med intensiva druvaromer samt en lång eftersmak fylld med frukttoner av citrus, mango och krusbär. Härlig kombination med fisk och skaldjur, även utmärkt till en smakrik chèvre.

Gör så här

Vitvinssås
1. Skala och hacka morötterna och löken, rensa och hacka champinjonerna samt persiljan.
2. Smält smör i en kastrull och sautera morötterna, löken, champinjonerna och persiljan.
3. Häll på fiskfonden och vinet samt ett lagerblad. Låt koka i ca 15 min.
4. Häll i grädden, koka upp och låt koka i ca fem min.
5. Sila av och häll tillbaka såsen i kastrullen. Låt sjuda i ca fem min.
6. Smaka av med salt, vitpeppar och saft från en halv citron.
7. Blanchera såsen med en klick smör. 

Färskpotatis, sockerärtor och rödtunga
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten med en dillkvist. Häll sedan bort vattnet, ta bort dillkvisten och slunga potatisen i en klick smör när den är färdig.
2. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra.
3. Skala och skiva rödlök, morot, sockerärtorna och hacka gräslöken.
4. Lägg alla grönsaker och den andra halvan av citronen i foliepapper, smörj in dem med olivolja. Lägg fiskfiléerna på grönsakerna och häll på två msk Brochet Réserve Sauvignon Blanc. Salta och peppra. Förslut folien till ett litet paket. Lägg på grillen eller på ett galler i ugnen med 200˚C i 5-10 min beroende på
tjocklek av fiskfilé. Eller gör som jag, ånga fisken i en traktörpanna. Låt vatten koka upp i pannan, lägg i foliepaketet, lägg på lock och låt fisken ångas i ca 5-10 min.  

Servering: Servera med hackad persilja. Smaka av fisken med salt
och vitpeppar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år