Ryggbiff - rött vin till kött | Senses Wineclub

Grekisk biff med bönsallad, getostfeta och grillad fänkål 

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

800 gram svensk ryggbiff

Kryddblandning till ryggbiffen
4 tsk oregano
2 tsk kummin
2 krm rosmarin

Bönsallad
1 kruka oregano
1 kruka kruspersilja
250 gram kokta stora vita bönor
150 gram getostfeta
3/4 dl god olivolja
1 citron
salt och peppar

Ktima Kir-Yianni Yianakohori Hills 2013

Ett elegant och runt rött vin med fin kryddighet med hög intensitet, som gör det perfekt till kött. 

Gör så här

Sätt ugnen på 135 grader. 

1. Mortla kryddorna och gnid sedan in ryggbiffen med kryddblandningen.
2. Dela citronen och grilla den i stekpanna på hög värme.
3. Dela fänkålen i kvartar och koka i saltat vatten i ca 9 minuter.
4. Ta bort stjälkarna på oreganon och persiljan och finhacka allt. Smula sönder getostfetan och blanda i bönorna, de finhackade kryddorna och ½ dl gräsig och riktigt god olivolja. Pressa i en halv grillad citron (cirka 1 msk). Smaka av bönsalladen med salt och peppar.

5.Salta och peppra ryggbiffen, pensla med olivolja och låt den vila i 5 minuter. Stek sedan på hög värme i olivolja så biffen får fin färg. Lägg köttet på en plåt, sätt en termometer mitt i köttbiten och sätt in i ugnen till önskad temperatur. (55 grader för blodigt, 60 för medium och 70 grader för well-done).
6. Torka av fänkålen med en handduk, pensla sedan med olivolja,
salta och peppra. Grilla fänkålen på högsta värme tills den fått fina grillränder.

Smaklig måltid! 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år