1. Stek färsen, använd gärna visp för att inte få för stora bitar av köttet. Tillsätt gullöken och sedan vitlöken och stek tills köttet är genomstekt.
2. Stek kantarellerna i olivolja, salta och peppra (bechamelsåsen är salt av osten och salsiccian är redan saltad). När du tycker dom är
lagom stekta häller du över dom i en skål.
Bechamel
3. Smält smör i en kastrull och rör ner mjölet.
4. Häll sakta ner mjölken lite i taget i blandningen under konstant vispning. Blandningen kommer bli tjockare i början men ju mer mjölk du tillsätter desto tunnare kommer såsen bli.
5. Låt såsen koka 10 minuter så att mjölsmaken försvinner. Häll i grädden för god smak. Salta och peppra, men tänk på att båda ostarna är salta samt salsiccian! Lyft såsen av plattan
vispa i 100 g riven parmesan/Västerbottenost.
Nu är alla moment klara för att lägga lasagnen:
6. Börja med att täcka botten av fatet med ett lager bechamel, lägg sedan ett lager med lasagneplattor.
7. Sen lägger du ett lager med salsicciafärsen och täcker med bechamel, och sedan ett nytt lager lasagneplattor.
8. Lägg på ett lager kantareller och toppa med bechamel och sedan lasagneplattor. Täck med resterande bechamel toppa med riven parmesan/västerbotten.
9. Ställ sedan lasagnen på en plåt med smörpapper i botten längst ner i ugnen 225 grader i 25-30 minuter tills lasagnen fått en fin yta.
Garnering:
Hyvla stjälkselleri tunt låt ligga i isvatten 15 min torka av den sedan blanda med ruccola och toppa lasagnen med.
Smaklig måltid!