Lasagne med salsiccia och kantarell - rött vin till lasagne | Senses Wineclub

Lasagne med salsiccia och kantarell

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

1 paket färska lasagneplattor
700 gram rå salsiccia 
1 gullök
2 vitlöksklyftor
800 gram Kantareller

Bechamel
1 l mjölk standard
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde efter redning
Salt och peppar
100 g riven parmesan/Västerbottenost

Garnering
Stjälkselleri
Ruccola

Manifesto Nero d'Avola 2015

Fyllig och kryddig med tydlig bärighet. Ett rött vin som passar bra till smakrika pastarätter. 

Gör så här

1. Snitta korven på längden, ta ut korvfyllningen och släng korvskinnet. Hacka salsicciafärsen lite grovt och stek sedan salsiccian, använd gärna visp för att inte få för stora bitar av köttet. Tillsätt sedan gullöken och sedan vitlöken och stek tills köttet är genomstekt. 
2. Stek kantarellerna i olivolja, salta och peppra( bechamelsåsen är salt av osten och salsiccian är redan saltad). När du tycker dom är
lagom stekta häller du över dom i en skål.
Bechamel 
3. Värm upp mjölk på medelhög värme och rör om då och då.
4. Smält smör i en kastrull och rör ner mjölet.
5. När du ser att mjölken är på väg att börja koka häller du ner smör/mjölblandningen i den varma mjölken under konstant vispning(för att undvika att såsen bränner eller blir
klumpig).
6. Låt såsen koka 10 minuter så att mjölsmaken försvinner. Häll i grädden för god smak. Salta och peppra, men tänk på att båda ostarna är salta samt salsiccian! Lyft såsen av plattan
vispa i 100 g riven parmesan/Västerbottenost. 

Nu är alla moment klara för att lägga lasagnen:
7. Börja med att täcka botten av fatet med ett lager bechamel, lägg sedan ett lager med lasagneplattor.
8. Sen lägger du ett lager med salsicciafärsen och täcker med bechamel, och sedan ett nytt lager lasagneplattor.
9. Lägg på ett lager kantareller och toppa med bechamel och sedan lasagneplattor. Täck med resterande bechamel toppa med riven parmesan/västerbotten.
10. Ställ sedan lasagnen på en plåt med smörpapper i botten längst ner i ugnen  225 grader i 25-30 minuter tills lasagnen fått en fin yta.

Garnering:
Hyvla stjälkselleri tunt låt ligga i isvatten 15 min torka av den sedan blanda med ruccola och toppa lasagnen med.

Smaklig måltid!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år