Sashimilax - vin till fisk | Senses Wineclub

Sashimilax med tomat- och chilisallad

Ingredienser

Recept: Fredrik Jonsson

1 msk schalottenlöksvinäger
½ msk vatten
1 msk fisksås
1 sockerbit
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1/2 citron
100 g bananschalottenlök
½ röd chilipeppar
250 g körsbärstomater i olika färger
180 g sashimilax
10 g sesamfrön
¼ kruka citronmeliss EKO
¼ kruka thaibasilika EKO
20 g ärtskott EKO
20 g solrosskott EKO
1 tsk
olivolja

Crudo Catarratto Zibibbo 2017

Öppen, aromatisk doft med inslag tropiska frukter, ananas, fläder och citrus.Frisk och fruktig smak med balanserad sötma, inslag av mogna tropiska frukter, ananas och mango, samt vita blommor och lime.

Gör så här

1. Blanda schalottenlöksvinäger, fisksås, vatten, citronsaft, salt, socker och peppar i en skål. Rör runt tills sockret löst upp.
2. Skala och strimla bananschalottenlöken, kärna ur och strimla chili. Lägg allt i skålen med ”dressingen” och blanda väl.
3. Skiva tomaterna och lägg allt i skålen med dressingen och blanda runt. 
4. Hacka citronmeliss, thaibasilika, ärtskott och solrosskotten. Lägg även detta i skålen och blanda runt.  
5. Rulla sashimilaxen i sesamfrön och skiva den därefter i tunna skivor.

Servering: Placera tomat- och chilisalladen på en tallrik, lägg skivorna av sashimilaxen ovanpå. Droppa över olivolja och pressa över några droppar citronsaft.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år